NEON

Begin april hebben we de naam en de cover van ons nieuwe album ‘NEON’ gelanceerd. In deze blog lees je hoe we op deze naam zijn gekomen en wat het voor ons betekent!

Allereerst, hoe zijn we bij de naam gekomen? Vorig jaar zomer waren we met Tanja, Jafeth, Andy en Sifra een weekend op tour. We hadden de zaterdagmiddag vrij en besloten op die zonnige middag lekker de stad in te gaan en een ijsje te eten. We bestelden allemaal een softijsje met spikkeltjes (discodip) 🙂 Genieten, echt waar. Er gaat niks boven een softijsje met spikkeltjes :p. We zaten op een bankje midden in de stad en op een gegeven moment zei Andy: ”Zou het niet tof zijn om met ons nieuwe album iets mer kleur en licht te doen”? We keken allemaal naar ons ijsje en begonnen te brainstormen. En al snel kwamen we op de naam NEON.

 

Het thema van het album NEON heeft ons hart en het is ons verlangen dat het mensen raakt en in beweging zet om Jezus liefde te aanvaarden en in Zijn licht te leven. Als je NEON staafjes breekt, geven ze licht. Dat beeld inspireerde ons. God gaf Zijn eigen Zoon Jezus om Zijn leven voor ons te geven. Het lichaam van Jezus werd letterlijk gebroken om het licht van de wereld te worden en om de mensheid te redden door Zijn liefde en genade. Door dat licht zijn wij een nieuwe schepping. Erkennen dat we Jezus’ liefde en genade nodig hebben, laat Zijn Licht in ons schijnen. Vanuit een ontmoeting met Hem mogen wij dat licht doorgeven aan de wereld om ons heen.

9 Want jullie hebben je oude ‘ik’ met zijn oude manier van doen weggedaan. 10 Jullie zijn nieuwe mensen geworden. En jullie zullen steeds verder volmaakt worden, totdat jullie helemaal op jullie Maker lijken. Kolossenzen 3:9-10

Het woord ‘nieuwe’ komt van het Griekse woord NEOS of NEON. Je bent een nieuwe schepping als je Jezus liefde en redding aanvaardt hebt. Doordat Zijn licht steeds meer in jouw leven gaat schijnen, ga je steeds meer op je Maker lijken.

WIL JIJ HET NIEUWE ALBUM NEON ALS EERSTE IN HUIS HEBBEN? KLIK DAN HIER OM HET ALBUM ALVAST TE BESTELLEN.