Ga eens opzoek naar de dingen die jouw hart raken. Waar word jij bewogen van? Wat maakt jou boos of verdrietig? Waarvoor spring jij van de bank om gelijk in actie te willen komen? – Die gevoelens/emoties/drive heb je namelijk niet voor niks! 

De vraag waar de vorige blog mee eindigde. Wat raakt jouw hart? Wat maakt jou boos of verdrietig? In welke situaties kom jij het liefst gelijk in actie? Ben je daar al achter gekomen?

God heeft een ieder van ons uniek gemaakt. Er is door de eeuwen heen nooit iemand geweest zoals jij op deze aarde. Er zijn vast mensen geweest die op jou lijken en waarmee je het een en ander gemeen hebt, maar er is niemand zoals jij! Bijzonder als je daarover nadenkt hé? Jij bent uniek en zo heeft God jou ook geschapen. Jij hebt een combinatie van gevoelens, emoties, passies, bewogenheid, talenten en gaven die niemand anders heeft. En dat heeft God heel bewust gedaan. God heeft ons allemaal een roeping gegeven, een doel in het leven. En daar horen die unieke combinaties van gevoelens, emoties, talenten etc. bij. Die heb je niks voor niks (!).

Als je er achter wilt komen waarvoor je nou geroepen bent in dit leven en wat Gods wil is voor jou, is het misschien wel een goede eerste stap om eerst eens voor jezelf op een rijtje te zetten wat jouw unieke combinatie van passies en talenten zijn.

Als ik naar mijzelf kijk merk ik dat, door de unieke combinatie die God mij heeft gegeven, ik gelijk al een bepaalde richting op ga. De talenten die ik heb gekregen, waar drummen een van de belangrijkste van is in combinatie met de passie en liefde voor Jezus (gevoelens), met de bewogenheid die ik ervaar als het gaat om gerechtigheid en het onrecht in deze wereld, met de passie die ik ervaar voor de kracht die ligt in lofprijzing en aanbidding, in combinatie met het verlangen om onderwijs te geven over bepaalde onderwerpen en de passie om mensen uit te dagen om in alles achter Jezus aan te gaan, hun roeping te vinden en uit hun leven te halen wat God voor hen heeft klaar liggen. Dit alles zorgt ervoor dat ik weet dat ik bijvoorbeeld niet als autoverkoper moet gaan werken 🙂 Dat past niet bij mij en daar heb ik de talenten helemaal niet voor. Hoe meer ik mijn unieke combinatie aan het ontdekken ben, hoe meer ik kan afbakenen wat ik wel en niet moet doen, welke richting ik op mag gaan en waar ik mij op kan focussen. En ik moet zeggen, dat dit heel veel rust geeft. Wij kunnen niet alles doen in deze wereld, maar wel datgene waarvoor wij geroepen zijn. Het helpt voor mij in ieder geval ook om er vrede mee te hebben dat ik niet alles kan doen wat ik misschien wel leuk zou vinden om te doen in dit leven. Het helpt mij te focussen op hetgeen wat God in mijn hart heeft gelegd.

Zoals ik al aangaf in de vorige blog. Neem ik jullie aan de hand van het boek ‘Life before you die – Daniel Kolenda’ mee in een aantal tips.

Daniel vertelt in zijn boek een verhaal over een boer in North Carolina. Deze boer had een boerderij die al tientallen jaren in dezelfde familie was geweest. Nadat de laatste eigenaar was overleden werd de boerderij verkocht aan een buurman. Op een dag ging de nieuwe boer zijn veld op en zag een ongewone steen net boven de modder uitkomen. Hij zag gelijk dat het geen normale steen was. Hij nam het mee naar huis, maakte het schoon en bracht het naar een juwelier. Deze steen bleek een grote emerald steen te zijn en had een waarde van een paar miljoen (!) euro. De steen lag al jaren verborgen in het veld en wachtte totdat iemand het ontdekte. De vorige boeren hadden de steen waarschijnlijk wel zien liggen, maar gingen er vanuit dat het gewoon een normale steen was. Al die tijd lag het gewoon onder hun neus.. —> Zo is het ook vaak met ons. Als we iets ontdekken, vinden we iets wat er al was en wat al die tijd al aanwezig was.

Daniel’s tip:

Als mensen opzoek gaan naar Gods wil voor hun leven, is de realiteit vaak dat waar ze naar opzoek gaan al die tijd al onder hun neus lag. Maar ze zoeken verder omdat ze het niet herkennen. Als we een bijzondere steen willen herkennen, moeten we bekend zijn met zijn kenmerken en hoe het er uit moet zien. Als we Gods wil/roeping willen ontdekken voor ons leven moeten we de kenmerken van Gods wil leren herkenen voor ons leven.. En die liggen vaak recht onder onze neus.

Tip #1: Schrijf voor jezelf eens op wat jouw unieke combinaties van gevoelens, passies, talenten, gaven, emoties etc. zijn. En leg dat eens naast datgene wat jouw hart raakt, waar jij bewogen van wordt, wat jouw boos of verdrietig maakt en waarvoor jij van de bank wilt springen om in actie te komen. Dit zijn waarschijnlijk de kernmerken van Gods wil voor jouw leven. Deze unieke combinaties en hetgeen wat je hart sneller doet kloppen, heb je namelijk niet voor niets! En als je dit gaat herkennen, ben je alweer heel wat stappen verder om Gods wil/roeping voor jouw leven te ontdekken.

Tip #2: Als je meer wilt weten over dit onderwerp, raad ik je van harte het boek van Daniel Kolenda aan.

Ik ben benieuwd naar jullie ‘ontdekkingen’! 🙂

Tanja is drummer bij InSalvation. Ze heeft een passie om mensen uit te dagen Jezus in alles te volgen en te doen waarvoor ze geroepen zijn. 

1 Reactie

  1. Net gekeken naar de livestream van Opwekking. Goede band waar een oprechte liefde voor Jezus van afstraalt. Heel veel succes met jullie muzikale carriere en God’s zegen voor jullie levens!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.