Vandaag is het Goede Vrijdag. Misschien wel een Goede Vrijdag die door heel veel mensen als niet zo goed wordt ervaren. Juist in een tijd als deze waarin alles veranderlijke is, is het zo belangrijk om ons vast te houden aan Hem die onveranderlijk is. Speciaal in deze week van Goede Vrijdag en Pasen, waarin we gedenken dat Jezus voor onze zonden is gestorven aan het kruis, maar daar niet bleef maar na 3 dagen is opgestaan. Aan de hand van ons nieuwe nummer ‘Wonderlijke Kracht’ willen we je bemoedigen. 

Misschien heb je het deze week voorbij zien komen. Met InSalvation hebben we een nieuw lied uitgebracht: Wonderlijke Kracht. Het is een vertaling van ons lied Power in the Blood. Ik heb dit vorig jaar in Engeland geschreven met Andy en Sam Blake. Weet nog dat we bij dit onderwerp kwamen en op het moment dat we er over spraken er zoveel kracht vrij kwam, bizar.

Jezus’ bloed is zo belangrijk, zo krachtig. Gewoon het spreken over het bloed van Jezus. We hebben ons bij het schrijven van dit nummer echt verdiept in wat dit bloed betekent. 

Bloed levert en vervoert voedsel voedsel, zuurstof en andere essentiële stoffen aan lichaamscellen in het natuurlijke. Het voert afvalstoffen af, die bij de verbranding van voedingstoffen in de cellen vrijkomen. Bloed helpt het lichaam beschermen tegen ziekten. Zonder bloed is het onmogelijk voor je lichaam om te leven in het natuurlijke.

En zo is het geestelijk ook. Zonder het bloed van Jezus is het onmogelijk om vergeving van zonde te ontvangen en nog zoveel meer. Als je in de bijbel kijkt komt het woord bloed 325 keer voor. Door de hele bijbel heen, van Genesis tot Openbaring. Elke keer met het verbond van God met Zijn volk Israel. Het was de enige manier om tot God te naderen. Zonder Zijn bloedstorting was er geen vergeving.  Er moest een onschuldig dier geofferd worden als plaatsvervanger voor de zonde van Adam en Eva. 

In Exodus 12 lezen we over de instelling van het Pascha. Het volk van Israel moest een onbesmet mannelijk lam van 1 jaar oud nemen en in bewaring nemen tot de 14e dag om het daarna te slachten. Het bloed moesten ze vervolgens op de beide deurposten en de bovendorpel strijken

 

Exodus 12: 13 // En het bloed zal u tot een teken zijn aan de huizen waarin u verblijft. Als ik het bloed zie, zal Ik u voorbijgaan en er zal geen plaag onder u zijn die verderf teweegbrengt, als Ik het land Egypte zal treffen.

Dit is een voorafschaduwing van Jezus. De Israelieten leefden nog in het oude verbond, het bloed verbond met God, voordat Jezus naar deze wereld kwam en Zijn bloed vloeide.  Dat bloed dat beschermde, bracht vergeving, bracht bevrijding en leidde naar nieuw leven. 

Als dat al zo krachtig was, hoe krachtig is dan het bloed van Jezus!? Waar het bloed van die lammeren de zonde bedekte is het bloed van Jezus dat wat de zonde wegneemt!! Johannes zegt: ‘zie het Lam van God dat de zonde der wereld wegneemt’ 

In het NT zien we dat Jezus bloed moest vloeien ter vergeving van onze zonde.  Als Hij het Heilig Avondmaal instelt zegt Hij: Dit is mijn bloed, het bloed van het nieuwe verbond, wat voor U vergoten is, drinkt allen daaruit. Zonder Zijn bloed  kan er geen vergeving van zonde zijn. Zonder vergeving van zonde is er geen nieuw leven.

Laten we vandaag als we Zijn dood gedenken, het avondmaal vieren, beseffen dat Zijn kostbare bloed heeft gevloeid zodat wij nieuw leven konden ontvangen. Alleen maar door Zijn bloed wat vloeide mogen we Zijn genade ontvangen en Zijn wonderlijke kracht ervaren in ons leven. Daarom is het vandaag, ondanks alles, een Goede Vrijdag.

Namens het hele team van InSalvation: Gezegende Pasen! 

Jafeth

 

 

BELUISTER EN BEKIJK ‘WONDERLIJKE KRACHT’