UW LIEFDE IS MIJN HOUVAST, de 1e single van ons nieuwe album VERWACHT is uit!

De wereld is in lockdown en de kerk kan haar deuren niet openen om bij elkaar te komen en te zingen. Toch stopt de aanbidding niet en mogen we hoop en verwachting hebben in de liefde en trouw van God. Dat is de centrale boodschap die worship band InSalvation mee geeft op haar eerste volledig Nederlandstalige album ‘Verwacht’, dat op 26 februari verschijnt. De eerste single ‘Uw liefde is mijn houvast’ komt, samen met een bijbehorende video, online op vrijdag 29 januari.

Op ‘Verwacht’ presenteren wij de Nederlandse vertalingen van songs die op onze recente albums ‘Neon’ en ‘Exodus’ staan. Het zijn hiermee liederen geworden die dichtbij komen en zonder vertaalslag het hart raken. Het zijn songs voor de tijd van nu; liedjes over verwachting en hoop op een heersende God, een liefhebbende Vader en een krachtige Redder. Onder de zeven tracks bevinden zich de eerste single ‘Uw liefde is mijn houvast’ (een vertaling van ‘Holding Onto Your Love’), het krachtige ‘Wonderlijke Kracht’ (vertaling van ‘Power In The Blood’) en een indringende live uitvoering van ‘Vul dit huis met Uw glorie’. Harold ten Cate (schrijver voor onder andere Sela en vertaler van onder andere ‘Tienduizend Redenen’) werkte mee aan de vertalingen.

Het album past bij onze missie om de plaatselijke kerk te inspireren, bemoedigen en dienen. De Nederlandstalige liederen verlagen drempels en zijn een krachtig statement voor de tijd waarin we leven. “Zekerheden verdwijnen in deze tijd van lockdowns, avondklok en ‘anderhalve meter maatschappij'” aldus Jafeth. “Wat blijft er dan nog over? Wij beseffen dat Gods liefde dan houvast geeft. Op Hem mag onze verwachting zijn als steeds meer lijkt weg te vallen.”

Het is de boodschap van de eerste single ‘Uw liefde is mijn houvast’ die op 29 januari verschijnt op de diverse muziekplatforms. Die dag gaat ook de videoclip bij het lied online. De single is een indringend statement in een tijd van crises, waarin kerken gedwongen sluiten en gelovigen niet bij elkaar kunnen komen om te zingen en aanbidden. “Iemand zei eens: ‘God heeft onze aanbidding niet nodig, maar wij hebben het nodig om God te aanbidden” zegt Jafeth. “Als we dit doen, op onze eigen plek, worden we herinnerd aan Wie Hij is en beseffen we weer wat Hij doet. God is nog steeds Dezelfde, ook al verandert ons dagelijks leven opeens.”